Bez deproteinovaného pšeničného škrobu

Co to vlastně ten deproteinovaný škrob je?  

Jedná se o pšeničný škrob u kterého se odstřeďováním oddělí část škrobová od té lepkové. Deproteinovaný pšeničný škrob již neobsahuje lepek, ale stále si ponechává alergen pšenice, který velmi často vyvolává podobné alergické reakce, které prožívá celiak, když sní potravinu s lepkem. Není v něm sice lepek přítomen, zato však obsahuje prolaminy, tj. část bílkovin lepku, které jsou pro celiaky toxické.
Je třeba uvědomit si a mít na paměti, že nesnášenlivost lepku u jednotlivých celiaků se liší vzhledem k jeho množství v potravě i vzhledem k příznakům.
Manifestace celiakie je ovlivňována dlouho řadou spouštěcích mechanizmů. Je třeba si uvědomit, že pšenice má mnohem více škodlivých látek než samotný glutén (lepek). Proto se velmi často stává, že celiak nedokáže odhalit důvod, proč mu protilátky v krvi klesají velmi pomalu, i když lepek z potravin zcela vyloučil. Je velké množství lidí, kteří trpí i přidruženou alergií na pšenici a ani o tom neví. Mají zažívací problémy a při tom jim celiakie či alergie na lepek nebyla prokázána.

Chceme, aby naše výrobky vyhovovaly co největšímu množství uživatelů a nevadí nám, že naše pečivo vydrží čerstvé max. 48 hodin a né třeba i týden, jako to bývá u potravin, které deprotein obsahují. Vždyť se jedná o čerstvé pečivo a pojďme si upřímně říct, kdo by chtěl jíst týden starý koláč? Z toho důvodu deproteinovaný pšeničný škrob v našich výrobcích nenajdete. Dávejte si proto pozor a čtěte pečlivě složení potravin. Neznamená, že když je výrobek bez lepku, že neobsahuje ostatní alergeny pšenice. A pokud chcete pšenici  ve svém jídelníčku zcela vynechat, určitě nejezte potravinu s dproteinovaným pšeničným škrobem :o)

Snažíme se vyjít vstříct co nejširší skupině alergiků a chceme, aby si na našem pečivu pochutnali všichni :o)

Kde si můžete
naše dobroty koupit?

Podívejte se do jaké prodejny s našimi výrobky to máte nejblíže.