Bez lepku

V naší výhradně bezlepkové pekárně „DoDo bez lepku“ je naprostou samozřejmostí míchání vlastních směsí.
Tím, že zásadně nepracujeme se standardně namíchanými směsmi od velkovýrobců, jsou naše výrobky jedinečné a lehce rozpoznatelné od konkurence.
Pečeme převážně z pohankové, kukuřičné, tapioky či mouky bramborové. Přidáváme jednodruhové mouky jako je čiroková, banánová, kokosová, mouka z vlašských ořechů apod. S přidáním jednodruhových mouk získávají naše pekařské výrobky mnohem vyšší nutriční hodnotu než jiné bezlepkové produkty.

Produkty obsahují čerstvá vejce, smetanu, mléko, tvaroh, ovoce a jiné "živé" suroviny.

 

 

Stejně typické jsou pro naši pekárnu čerstvé suroviny bez chemických přísad, bez deproteinovaného pšeničného škrobu, bez zbytečně velkého množství cukru a suroviny od pečlivě vybraných dodavatelů.
S bezlepkovou dietou se nepotýkají dnes jen celiaci neboli lidé trpící alergií na lepek, ale zvýšená citlivost na lepek je prý novou civilizační nemocí. Citlivost na lepek v podobě příznaků celiakie bez poškozování střev u sebe pozoruje čím dál více lidí, aniž by jim byla celiakie diagnostikována, což vede k rozvoji nového trendu: bezlepkové stravy (nikoli diety, ta je pro nemocné).  

Vzniká zde zkrátka bezlepkové pečivo jako buchty, koláče, dorty a jiné dobroty, které až ochutnáte, nebudete chtít jiné.

 

Kde si můžete
naše dobroty koupit?

Podívejte se do jaké prodejny s našimi výrobky to máte nejblíže.